Carpathian Couriers Race – Etapa a VI-a

Ciclistul român Eduard Grosu a încheiat într-o manieră de adevărat campion în devenire, câștigând, duminică, a doua oară consecutiv o etapă în Carpathian Couriers Race, a 6-a, între Dabrowa Tarnowska și Tarnow (Polonia), după ce s-a impus și sâmbătă, în etapa a 5-a a competiției din calendarul Uniunii cicliste internaționale (U23, 2.2), care s-a disputat timp de 6 zile în Ungaria, Slovacia, Cehia și Polonia.   Mai mult, doar un ghinion l-a privat pe componentul echipei italo-japoneze de nivel continental Vini Fantini Nippo De Rosa de un succes final. Grosu s-a situat, la general, pe locul 2, la doar 4 secunde de câștigător, austriacul Gregor Muehlberger, numai că în ultima sută de metri reușise, printr-o acțiune ofensivă temerară, să devină virtual învingător al Carpathian Race.

Înaintea ultimei etape, Grosu se afla la numai 14 secunde de tricoul galben, iar bonificația pentru câștigarea etapei (10 secunde) nu era de-ajuns, astfel că duminică a țâșnit din pluton în apropierea sosirii, a luat un avans de 8 secunde, însă în spatele lui s-a produs o busculadă, soldată cu o căzătură cvasi-generală, în care a fost prins și Muehlberger, iar potrivit regulamentului pentru ultimii 3 km ai unei curse, s-a acordat același timp cu primul sosit în etapă pentru toți rutierii implicați în incident.

În clasamentul etapei a 6-a, Dabrowa Tarnowska — Tarnow, Eduard Grosu a fost înregistrat pe 148,9 km în 3h34’28”, pe locurile 2 și 3 fiind creditați germanul Willi Willhohl și belgianul Amaury Capiot. Clasament general final: 1. Gregor Muehlberger (Austria — Tirol Cycling Team); 2. Eduard Grosu (România — Vini Fantini Nippo De Rosa), la 4″; 3. Przemyslaw Kasperkiewich (Polonia — Baucknecht), la 38″; 4.Koen Bouwman (Olanda — Cyclingteam Jo Piels), la 40″; 5. Joechem Hoekstra (Olanda — Cyclingteam Joe Piels), la 1’04”; 6. Antoine Warnier (Belgia — 1’10”. Oricum, bilanțul lui Eduard Grosu la această competiție este excelent: 2 victorii de etapă și învingător detașat al clasamentului pe puncte, al doilea ca importanță după cel general, locul secund în ierarhia finală, un loc 2 (et. a 2-a), 2 locuri 3 (et. 1 și 4) și un loc 6 (etapa a 3-a, contratimp individual).

Prin acestea, Grosu aduce 2 victorii stagionale pentru Vini Fantini, din cele 4 obținute până acum de gruparea profesionistă. La acestea, lucru și mai important, se adaugă punctele UCI obținute într-o cursă ajunsă la a 5-a ediție, la care au luat startul 171 de tineri rutieri din 22 de echipe, din care au terminat doar 104.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.