Cupa FRC

De joi pana duminica au avut loc la Cluj-Napoca atat Cupa Vointa, cat si Cupa FRC, si anume o cursa de o etapa (Cupa Vointa etapa de fond de 80 km) si o cursa pe etape (Cupa FRC etapa 1 fond 80 km, etapa a 2-a contratimp 23 de km si etapa a 3-a circuit de 43 km ). In prima cursa si anume Cupa Vointa, care avea un profil valonat, am ramas in 10 sportivi inca de pe prima catarare pana in momentul in care mai erau aproximativ 15-20 de km pana la final, unde am accelerat si am sosit singur cu un avans de peste 30″ fata de locul secund.

Prima etapa a Cupei FRC s-a desfasurat pe acelasi traseu, dar desfasurarea cursei a fost putin diferita, probabil si din cauza ploii care ne-a insotit pe tot parcursul etapei… Si de aceasta data, dupa multele atacuri ale sportivilor si regrupari la fel de multe, am atacat si am sosit singur cu 30″ avans, ocupand prima pozitie a clasamentului general.

Etapa a 2-a Contratimpul individual (care avea un deal de 1 km inainte de intoarcere) .Am hotarat sa folosesc bicicleta de sosea (cu toate ca aveam si bicicleta de contratimp…bicicleta de sosea avea rotile de antrenament si cauciucuri de 25 mm si nu aveam nici macar bare, ca sa nu mai vorbim de casca speciala de contratimp). Plec ultimul, iar dupa 10 km prind doi sportivi de la Dinamo, si imi continui contratimpul… Pe intoarcere unde era fals plat in coborare am (dupa cum era logic)  pierdut timp fata de cei cu biciclete de TT dar asta nu m-a impiedicat sa castig cu 14″ etapa si sa mi maresc avansul la general.

Etapa a 3-a s-a desfasurat pe un circuit in centrul orasului, unde si de aceasta data, dupa o evadare de 5 sportivi care pe final s-a transformat intr-una de 2 sportivi, am reusit sa inving atat clasamentul pe puncte cat si cel al etapei si in acest fel am castigat si clasamentul general unde am marit din nou avansul! De marti voi incepe “Carpathian Race”, o competitie formata din 6 etape care se desfasoara in 4 tari. Si cu asta va salut!

One Reply to “Cupa FRC”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.