Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Free Rider citeaza: REZULTAT DE EXCEPTIE PENTRU EDUARD GROSU LA “SETTIMANA INTERNAZIONALE COPPI E BARTALI”!

Scena ciclismului international incepe sa invete limba romana dupa prestatiile tot mai bune ale rutierilor din tara noastra. In momentul de fata, Eduard Grosu se afla pe val si intr-o forma fizica de zile mari, dupa ce a reusit sa isi etaleze aptitudinile de sprinter intr-una dintre cele mai importante curse de inceput de sezon, “Settimana Internazionale Coppi e Bartali”.
Întrecerea s-a întins pe durata a 4 zile și a cuprins 5 etape, fiind încadrată în calendarul UCI ca eveniment Class 1, motiv pentru care la start s-au aliniat echipe precum Team Sky, Cannondale, Lampre-Merida sau Androni Giocattoli.
A doua semi-etapă, un contratimp pe echipe, a adus un rezultat decent echipei lui Grosu, Vini-Fantini-Nippo, prin clasarea la 40 de secunde de câștigătorii de la Sky, dar la fel și pentru Andrei Nechita și echipa sa, MG Kvis – Trevigiani, care a mers cu 3 secunde mai slab.
Însă Grosu și-a demonstrat talentul de sprinter în cea de-a treia etapă, în lungime de 158,4 kilometri, unde s-a clasat pe locul 6, într-o etapă câștigată de Elia Viviani (Cannondale). „A fost una dintre cele mai difice curse ale mele, datorită participanților și etapelor pe ploaie și cu diferență mare de nivel. Rezultatul e important, dar eu și colegii mei știu că putea fi unul mult mai bun. În ultimul viraj eram în roata lui Viviani, dar m-am agățat cu Gavazzi (n.r. – Mattia), am pierdut multe poziții și am relansat la 10 km/h mai puțin decât restul” afirmă Grosu.
„Este cel mai bun rezultat al meu de până acum, am obținut alte 2 puncte UCI, sunt în creștere de condiție și cu siguranță vor veni curse adaptate mie în care echipa Vini Fantini-Nippo, în frunte cu directorii sportivi Giuliani și Spezialetti, îmi vor da șansa să mă exprim așa cum trebuie. Am avut pentru prima dată rolul de lider al unei etape, le-am răsplătit munca, însă sunt mult mai încrezători deoarece știu că putea fi un rezultat mai bun” completează rutierul din Zărnești.
În final, Eduard Grosu a încheiat cursa pe locul 14 în clasamentul tinerilor și pe locul 80 în clasamentul general, pe când Andrei Nechita s-a clasat în final pe poziția 86.

2 Replies to “Settimana Internazionale Coppi e Bartali”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.