Carpathian Couriers Race – Etapa a II-a

Eduard Grosu (Vini Fantini), locul 2 în etapa a 2-a şi în clasamentul general în Carpathian Race   Ciclistul român Eduard Grosu (Vini Fantini Nippo De Rosa) continuă să aibă o comportare excelentă în Carpathian Couriers Race, situându-se miercuri pe locul secund, atât în etapă, cât şi la general, după ce cu o zi în urmă ocupase locul 3 în etapa de debut într-o cursă pe etape ce se dispută în 4 ţări, de clasificare 2.2 în calendarul Uniunii cicliste internaţionale.

În urma acestor rezultate, Eduard Grosu a urcat pe locul secund şi în clasamentul general individual, după olandezul Joachem Hoekstra.. De asemenea, tânărul sportiv român (20 de ani) a preluat şi tricoul verde, fiind lider al clasamentului pe puncte. În ziua inaugurală s-a alergat în Ungaria, la Veszprem, miercuri făcându-se transbordarea în Slovacia, la Nitra, unde s-a dat startul pentru o etapă a 2-a lungă de 154,9 km, până la Povaszka Bystrica, pe un traseu vălurit, cu căţărări şi hărţuiri continue, ediţia a 5-a a competiţiei rezervate neo-profesioniştilor adunând la start rutieri dornici să se remarce în plutonul de elită. Primul a trecut linia de sosire olandezul Jochem Hoekstra (Cyclingteam Jo Piels), cronometrat pe 154,9 km în 3h29’14”, urmat de Eduard Grosu, la 4 secunde, iar al treilea a fost austriacul Gregor Muhlberger (Tirol Cycling Team), ambii în acelaşi timp.

De altfel, sosirea a fost extrem de strânsă, juriul stabilind ordinea pe podium abia după consultarea foto-finişului. Joi este programată, în Cehia, etapa a 3-a, un contratimp individual pe 30 km: Horni Lidec-Horni Lidec, cursa, la care au fost înscrişi 171 de tineri ciclişti, urmând să se încheie duminică, după 6 etape, în Polonia, la Tarnow, cu o căţărare dură pe Dabrowa Tarnowska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.