Carpathian Couriers Race – Etapa a V-a

Românul Eduard Grosu a câştigat etapa a 5-a şi s-a apropiat de tricoul galben După 3 podiumuri în 4 etape, pentru ciclistul român Eduard Grosu a venit şi victoria de etapă în Carpathian Couriers Race, el impunându-se sâmbătă în Polonia, la Ciezkowice, într-o manieră de sprinter de mare viitor, dublat de un ruleur de calitate şi un căţărător dincolo de medie, trecerea lui la o echipă profesionistă de nivel continental, Vini Fantini Nippo De Rosa constituind o etapă importantă în perspectiva de a deveni un rutier complet.

Totodată, Eduard Grosu şi-a asigurat tricoul verde, cel al clasamentului pe puncte, dar s-a apropiat, graţie celor 10 secunde de bonificaţie şi altor 6 secunde luate pe şosea, şi de tricoul galben, deţinut acum de austriacul Gregor Muehlberger, aflându-se, înaintea ultimei etape, ce se va încheia duminică la Tarnow, în Polonia, pe locul secund, la doar 15 de secunde de acesta. Cursa, care ar putea fi numită şi a celor 4 ţări, străbătând Ungaria, Slovacia, Cehia şi, acum, Polonia, rezervată neo-profesioniştilor (alergători sub 23 de ani), este punctată în ierarhiile Uniunii cicliste internaţionale (UCI), fiind de categoria 2.2. Aceste acumulări contează la obţinerea pentru echipa sa, pentru el, dar şi pentru ţara noastră, a cotei, inclusiv pe naţiuni, care asigură prezenţa la Campionatele mondiale, la Jocurile Olimpice, precum şi la alte competiţii. În etapa a 5-a, de sâmbătă, disputată pe 144 km între Zapora Niedzica – Ciezkowice, Eduard Grosu s-a impus detaşat, depăşindu-i clar, cu câteva lungimi (2 secunde) pe ocupanţii locurilor următoare, belarusul Nikolai Şumanov şi Erik Baska, din Slovacia, fiind cronometrat pe cei 144 km în 3h41’04”. Liderul, Muehlberger, a sosit cu alt doilea grup de „vânătoare”, la 6 secunde de Grosu.

Ultima etapă, programată duminică, se va desfăşura tot în Polonia, între Dabrowa Tarnowska şi Tarnow, pe 148 km, cu primii 50 km pe plat, apoi vălurită, cu căţărări succesive abrupte, ca un ferastrău, după care sosirea va fi pe o uşoară coborâre şi fals plat, de circa 15 km.

Un răspuns la „Carpathian Couriers Race – Etapa a V-a”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.